Concrete Canal with Big Ice Block

Kanaal

Ik ben bezig met een visual over een kanaal in Nederland. Tijdens het maken van zo’n visual probeer ik diverse dingen uit. Zo kijk ik naar de materialen (textures) die ik kan gebruiken. Welke camerahoek, licht, etc. Het idee is om een kanaal te hebben waar al water inzit maar je toch ook de bodem kan zien. Welnu dat is altijd een beetje geklooi. Het is vooral lastig om in één keer de juiste materialen te vinden zodat het de juiste uitstraling heeft. Toch gebeurt er altijd wel iets spannends. Zo ook deze keer. En dan ga ik daar mee spelen totdat ik het zelf mooi vind.

Deze visual geeft mij een nogal desolaat gevoel. Een kanaal van beton die de diepte in gaat. Een muur van ijs/glas waar je niet door heen kan. Als je goed kijkt zie je een schim aan de andere kant van de muur. Rechts in de hoek staat een rode emmer. Het licht schijnt door het ijs heen. Dat zie je vooral heel goed als je op een afstand kijkt. Van dicht bij is het een groot wit vlak.

Overigens is de rode emmer daar geplaatst voor veel redenen. Het geeft ten eerste een beeld van de verhoudingen. Dankzij de emmer is het duidelijk hoe groot de muren zijn. Ten tweede geeft een vorm van contrast, vooral dankzij de kleur. Ten derde roept het ook bevreemding op en gaat de kijker zich daardoor dingen afvragen: ‘Wat doet die emmer daar?’. En ja wat doet die emmer daar dan? Dat mag je zelf verzinnen….

Klik op onderstaande afbeelding om het groter te zien.
Concrete Canal with Big Ice Block

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *