Korean Female Dancer

Experimenteren met Virtual Reality

Ik ben me al een tijdje aan het verdiepen in Virtual Reality (VR) en de mogelijke toepassingen daarvoor. Ik heb een Oculus Rift sdk2 in bezit gehad. Dit is een virtual reality bril voor ontwikkelaars. Maar dit jaar wordt het jaar van VR met de de lancering van de consumenten versie van twee VR brillen de HTC vive en de Oculus Rift. Daarnaast zie je ook de opkomst van 360 graden video’s die het mogelijk maken om rondom te kijken. Deze 360 graden video’s kunnen zowel in 3d zijn als in gewoon 2d. Op Youtube kan je al een hele hoop 360 graden video’s vinden. Daarnaast worden er ook veel games ontwikkeld die gebruik kunnen maken van VR. Voor games is het ‘gemakkelijk’ om de stap te maken van 3d op de pc naar 3d met een bril. Ik vermoed, en velen met mij, dat er een hele nieuwe entertainmentindustrie gaat ontstaan waarbij de kijker totaal onder gedompeld wordt in de virtuele ervaring. Nu zie je dus vooral ontwikkelingen in games en video. Maar de kans is groot dat er een hybride vorm ontstaat van een verhaal zien en meemaken maar ook interactie met het verhaal.

Welnu ik heb dus ook ge├źxperimenteerd met zowel games als video. Ik heb wat kleine interactieve games gebouwd, (die ik overigens niet deel vanwege het miserable niveau). Wel heb ik onlangs een video gemaakt die ik dan toch wel wil delen met de wereld. Op het internet circuleert al een tijdje een k-pop damesgroep die met zijn vieren aan het dansen zijn in een 360 graden video. De video die ik gemaakt heb is daar dan ook ge├»nspireerd op. Ik noem het voor de vorm dan ook mijn Koreaanse drieling. Het is niet perfect. Ik zou veel dingen anders doen mocht ik hem nog een keer maken. Maar het was fun!

Dit is de video die mij inspireerde

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *