Monochrome Legs by Dimitry Berg

Benen

Voor een wedstrijd heb ik bovenstaande afbeelding ingezonden. De opdracht was om een monochrome afbeelding te maken in 3d. Ik vind het zelf bijzonder geslaagd. De lijn van de benen van links naar rechts. De accentuering door het licht. Helaas heb ik niet gewonnen maar werd ik tweede. Toch ook een prima uitslag.

Geïnspireerd door de wedstrijd ben ik verder gegaan met het thema benen. De monument voor benen lijkt nogal suggestief met de zon die door het kruis heen gaat. Maar soms ontstaan dingen door louter toeval. Mijn eerste inzet was om het zonlicht aan de punt van de teen te doen als een soort van Vrijheidsbeeld. Dit werkte niet echt goed. Met heen en en weer schuiven lukte het om de zon door het kruis heen te laten schijnen. Dit werkt best goed en dat het suggestief is mooi meegenomen.

De volgende afbeelding noem ik zelf ‘Het Doorkijkje’. Hierbij is vooral gelet op de reflectie van de huid met de zon. De huid neemt de zon op en weerkaatst en breekt het licht. Veel organische materialen hebben dat, dit effect wordt ook wel subsurface scattering genoemd.

Ten slotte de laatste afbeelding is een surrealistische illustratie waarbij de benen als trofee├źn boven de open haard hangen. Een been teruggebracht tot puur lustobject.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *